1 februari 2016

Nieuws

Ons datacenter InterDC voldoet aan de TIER3 norm
Het heeft een aantal jaar geduurd, maar met de komst van het noodstroom aggregaat in januari is ons datacenter helemaal ingericht volgens de TIER 3 norm.
Deze tier 3 norm houdt in dat alle onderdelen zoals internet, koeling en power dubbel uitgevoerd moeten zijn met minimaal N+1.

Lees meer!

Klanten login
Onze infrastructuur

- Ons netwerk
- Ons Datacenter InterDCOns Netwerk

InterRacks beschikt over een eigen netwerk met AS-nummer AS-42093.
Ons netwerk bestaat uit de volgende internet lijnen:


- 10.000 Mbit/sec  NL-IX
- 10.000 Mbit/sec  OpenPeering
- 10.000 Mbit/sec  Cogent
-   1.000 Mbit/sec  AMS-IX
-   1.000 Mbit/sec  Breedband Nederland
-   1.000 Mbit/sec  Brightaccess
-     100 Mbit/sec  ND-IX

Uiteraard is het netwerk volledig redundant, inhoudend dat alles dubbel is uitgevoerd. Voor routering maken we gebruik van 2 zware Brocade Netiron routers. Switching wordt gedaan door HP Procurve switches. Iedere switch heeft minimaal 2 uplinks naar beide Core-switches. Deze Core-switches hebben een 10gb/sec verbinding met beide routers. Mocht één router falen, zal de tweede router het overnemen, met geen enkele seconde downtime.


Netwerk opstelling inclusief link belasting.

Door onze eigen verbindingen in Nederland en door de juiste internet partners te kiezen zijn onze diensten en ons netwerk overal ter wereld bereikbaar. Om een idee te geven hoe de internet lijnen door Europa te lopen hebben we het volgende schematisch overzicht samengesteld. Het stukje tussen Enschede en Munster is momenteel in aanleg.


Geografisch overzicht van ons netwerk

< Pagina: Ons Datacenter InterDC> <Pagina: Datacenter GlobalSwitch>

Datacenter GlobalSwitch

In het datacenter Globalswitch hebben we onze eigen ruimte waar oa de core van ons netwerk gevestigd staat. Doordat de core niet alle ruimte inneemt kunnen we tevens diverse producten vanuit Globalswitch leveren.

GlobalSwitch is een hoog kwaliteit datacenter met totaal 7 vestigingen over de wereld verspreid. Globalswitch is gespecialiseerd in datavloeren, het Amsterdam datacenter heeft dan ook de grootste oppervlakte dataruimte van heel Nederland. Naast het grote oppervlakte dataruimte heeft het Amsterdam datacenter ook het grootste gasblusinstallatie van alle datacentra's. Globalswitch Amsterdam vestigt ook de 2 Nederlandse internet knooppunten AMS-IX en NL-IX.

  Beveiliging

Het Globalswitch datacenter heeft een geavanceerd 24/7/365 beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat onze en uw apparatuur 100% veilig is. Dit houdt onder andere in het gebruik van een hek met schuif poorten, inbraakdetectie alarm, beveiligde los-en laadruimten en CCTV-camera's. Verder wordt door de bewaking regelmatig controle rondes uitgevoerd door het gebouw.

Toegang tot de gebouwen, datavloeren en individuele ruimtes wordt middels een individueel programmeerbare Proximity Access Cards (PAC) geregeld. Ieder gebruik van PAC wordt centraal opgeslagen met een tijd en datum stempel. De PAC kan niet door iemand anders worden gebruikt, wanneer u de PAC namelijk over de reader haalt wordt er een digitale foto van u op gemaakt en vergeleken met de eerder ingevoerde foto. Wanneer deze overeenkomen wordt toegang toegestaan.Man trap doors

(Nood)Stroom
Globalswitch heeft naar elke Rack gescheiden A & B circuit liggen. Deze kunnen gecombineerd worden bij de racks wanneer een feed wegvalt. Mocht de stroom totaal wegvallen heeft globalswitch voldoende ups staan om gedurende opstart periode van de noodgeneratoren stroom te leveren. Globalswitch heeft 6 noodgeneratoren staan (4,75 MVA p/s) en 5 dynamische noodgeneratoren (1100 kVA p/s). Verder kan een enkele feed tot 16 ampère belast worden.Noodgeneratoren

Brandbestrijding
In elke ruimte wordt er gebruikt gemaakt van het VESDA systeem (Very Early Smoke Detection Apparatus). Deze bijzonder gevoelige rook detectoren zijn verbonden met het Building Management system. Dit systeem schakelt op zijn beurt de gasblusinstallatie in. Dit gasblussysteem is geheel mens vriendelijk.
Verder zijn er sprinklers geïnstalleerd buiten de dataruimten.Gasblusinstallatie

Air Conditioning
Op alle datavloeren wordt de temperatuur op 22°C (± 2°C) gehouden. De relatieve vochtigheid wordt op 50% (± 10%) gehouden. De koeling wordt verzorgd door 4 koelunits met elk een capaciteit van 4,7 MW. Verder zijn er nog 8 compacte koelunits aanwezig die elk een 750 kW capaciteit kunnen leveren.Gekoeld water distributie hal


In het volgend pdf document staat het bovenstaande gedetailleerder beschreven:

Datacenter Specificaties
Hieronder volgen een paar foto's van onze racks in GlobalSwitch.

     
Entree Globalswitch
Racks op de datavloer
 
       
Rack 1
Rack 2
Rack 3
Rack4
 
 
       
Rack 1
Rack 2
Rack 3
Rack 4
     
     
server 22 & 7
Vloertegel
Achterkant
 
 
< Pagina: Ons Datacenter InterDC> <Pagina: ons netwerk>

Ons datacenter InterDC


In 2011 hebben we ons eigen datacenter neergezet. Om de groeiende markt te kunnen blijven bedienen was uitbreiding noodzakelijk. De keus voor een eigen datacenter was daarom dan snel gemaakt.

InterDC is een regionaal datacenter welke zich voornamlijk richt op de bedrijven in Oost-Nederland. Daarnaast kan het datacenter prima dienen als uitwijk locatie voor Amsterdam. InterDC ligt namelijk 44 meter boven de zeespiegel terwijl de datacenters in en rond Amsterdam allemaal onder de zeespiegel liggen. Met een totaal capacitieit van 60 racks kan het InterDC totaal 1800 servers huisvesten.
InterDC is een dochteronderneming van InterRacks.


Dataruimte

De dataruimte bestaat uit ongeveer 120m2 ruimte waar totaal 60 racks geplaatst kunnen worden. De vloeren zijn verhoogd waardoor onder de vloer alle stroom en internet kabels netjes in kabelgoten gelegd zijn. De racks staan opgesteld in warme en koude rijen (Cold coridor princiepe). Met de verhoogde vloer kunnen we d.m.v. filters nauwkeurig het volume koude lucht aan de voorkant van de racks bepalen.


De racks op de verhoogde vloer


Beveiliging

Het datacenter is beveiligd door HD-Ready (720p) camera's die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. De camera's beschikken over infrarood bewegingssensoren zodat ze ook in het donker kunnen detecteren. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een pas systeem bestaande uit een per bezoeker een unieke pas gekoppeld aan een pincode. Deze pincode wordt ieder bezoek per sms naar de bezoeker verzonden. Zo kan een verloren pas niet zomaar gebruikt worden om toegang te verkrijgen.
Zowel de bewegingssensoren, deuren, lampen en camera's zijn gekoppeld aan een building management systeem. Dit systeem houdt de status dag en nacht in de gaten en zal bij detecteren van een afwijking direct alarm slaan. Daarnaast houdt het systeem ook de kritische bedrijfsdelen in de gaten zoals temperatuur in de dataruimte, stroomvoorziening en het brandalarm.
Alle beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd op basis van het ISO 27001 certificaat.


Camerabewaking


(Nood)Stroom

Het datacenter beschikt over een UPS systeem van het merk Eaton. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 20 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal direct automatisch het noodaggregaat gestart worden. Het zal ongeveer 20 seconden duren voordat deze op toeren is en de stroomvoorziening heeft overgenomen.
Iedere rack beschikt standaard over 2 redundante feeds van 16 ampère.


Eaton 93PM N+1 UPS


Brandbeveiliging

In de dataruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren . VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadia al kan herkennen en via het building management systeem alarm zal slaan. In de ruimtes buiten de dataruimte hangen CO2 blussers.


VESDA brand detectie


Koeling

De temperatuur wordt op de datavloer op 24 graden (± 2°C) gehouden. Het datacenter maakt gebruik van Uniflair airco units. Mocht de gewenste temperatuur bereikt zijn zullen de airco units automatisch terugtoeren zodat ze minimaal stroom verbruiken en toch de juiste temperatuur hanteren.


Chillers op het dak

Meer informatie: www.interdc.nl

< Pagina: Ons netwerk> <Pagina: Datacenter GlobalSwitch>