1 februari 2016

Nieuws

Ons datacenter InterDC voldoet aan de TIER3 norm
Het heeft een aantal jaar geduurd, maar met de komst van het noodstroom aggregaat in januari is ons datacenter helemaal ingericht volgens de TIER 3 norm.
Deze tier 3 norm houdt in dat alle onderdelen zoals internet, koeling en power dubbel uitgevoerd moeten zijn met minimaal N+1.

Lees meer!

Klanten login
Over InterRacks

InterRacks is op 20 mei 2005 opgericht als een onafhankelijk bedrijf. Doel van InterRacks was in eerste instantie alleen dedicated servers en colocatie ruimte aanbieden. Na onze beginjaren hebben wij onze diensten uitgebreid en bovendien hebben we de kwaliteit van onze diensten verhoogd.
Zo heeft InterRacks per december 2006 haar eigen netwerk (AS42093) online gebracht. Hiermee is InterRacks een onafhankelijke internet service provider geworden.
Begin 2011 is InterRacks begonnen aan de bouw van haar eigen datacenter genaamd InterDC. Op 27 juli 2011 is het datacenter officeel geopend en huisvest 60 racks.
InterRacks verzorgt ook haar eigen routering op zware Brocade Netiron routers. Ons netwerk is mulithomed; inhoudend dat alle internet lijnen redundant zijn uitgevoerd. Specifieke informatie over ons netwerk is te vinden op onze netwerkpagina.

Naast het aanbieden van colocatie en dedicated servers, zijn wij grootafnemer bij verschillende hardware leveranciers en hebben we lokale hardware voorraad. Hierdoor is onze remote hands dienst erg goed geregeld. Naast de standaard remote hands klussen kunnen wij zelfs tot op het hardware ondersteuning verlenen. Dit kan een boel tijd schelen wanneer u bijvoorbeeld eerst moet wachten op de serverleverancier. Hierdoor hoeft uw server niet onnodig offline te liggen doordat er gewacht moet worden op levering van bepaalde componenten.
Onze engineers staan 24/7 voor u klaar en kunnen binnen 5 minuten bij uw apparatuur zijn om het probleem vast te stellen en een oplossing in gang zetten.
Door deze 2 mogelijkheden van InterRacks garanderen dat storingen tot een minimum beperkt blijven.

Naast onze snelle remote hands dienst hebben wij een stabiel en betrouwbaar backup infrastructuur aangelegd.
Mocht er een crash, downtime, hack of cracking plaatsvinden op uw server(s), kunt u per direct een backup terug zetten van (bijv.) afgelopen nacht. Het "backupnetwerk" functioneert onafhankelijk van het normale "internetnetwerk". Hierdoor kunnen backups met volle snelheid overgezet worden, en heeft uw server geen last van een "volle" internetlijn.


Het restoren van eerder gemaakte backups

Het is uiteraard ook mogelijk om uw server of dedicated server door ons te laten beheren. Wij zorgen dan ervoor dat de server voorzien is van de laatste beveiliging patches en zorgen ervoor dat de server altijd de nieuwste software draait. Uiteraard wordt uw server toegevoegd in ons 24/7 monitoring programma die ons direct alarmeert wanneer er iets met uw server aan de hand is zodat er direct actie ondernomen kan worden. Met onze managed oplossingen bent u compleet ontzorgt en verzekerd dat uw server jaar in, jaar oud online zal blijven.

Bij alle colocatie/dedicated diensten die we leveren zit standaard Reverse Dns en realtime dataverkeer statistieken. Ook is het mogelijk om gratis gebruik te maken van onze fallback mailserver en nameservers.


Realtime dataverkeer grafiek

InterRacks is in het InterDC datacenter te Enschede gevestigd. InterRacks beschikt over meerdere internet lijnen die over verschillende routers zijn verdeeld. Door het gebruik van redundantie en goede switches garanderen wij een uptime van 99,98%!