1 februari 2016

Nieuws

Ons datacenter InterDC voldoet aan de TIER3 norm
Het heeft een aantal jaar geduurd, maar met de komst van het noodstroom aggregaat in januari is ons datacenter helemaal ingericht volgens de TIER 3 norm.
Deze tier 3 norm houdt in dat alle onderdelen zoals internet, koeling en power dubbel uitgevoerd moeten zijn met minimaal N+1.

Lees meer!

Klanten login
RIPE NCC

Update 2014: SSL is geen reden meer om extra ipv4 adressen te krijgen. Maak gebruik van SNI om meerdere SSL certificaten op hetzelfde ip te hosten.

Update 2013: De ipv4 adressen zijn bij RIPE op, wij hebben beperkte lokale voorraad en zullen de aanvragen strenger beoordelen om op die manier nog enige tijd ipv4 adressen te kunnen leveren.

RIPE NCC verzorgt de ip uitgave in Europa & Rusland. InterRacks is uitsluitend RIPE deelnemer en kan direct ip adressen (zowel IPv4 en IPv6) aanvragen en op naam zetten. Ook kan InterRacks benodigde AS (Autonomous System) nummers registreren welke benodigd zijn voor aanleggen van netwerken.
We kunnen zowel PA als PI adressen registreren.
Hieronder zijn de RIPE voorwaarden te vinden betreffende IPv4 en IPv6.

Voorwaarden IPv4 adressen

Tegenwoordig beginnen de IP(v4) adressen op te raken. Inhoudend dat alle nieuwe uitgegeven ips ook weldegelijk gebruikt moeten gaan worden. Het is niet mogelijk om van 256 IP (/24) adressen aan te vragen en maar 10 te gaan gebruiken. RIPE wil een duidelijk overzicht ontvangen wat het doel per IP adres is. Naast dat RIPE wil weten hoe ieder IP adres gebruikt gaat worden is een eis dat 50% van de IP adressen direct in gebruik genomen wordt. Na 1 maand moet 75% in gebruik zijn, en na 2 maanden het liefst allemaal.
Bij de dedicated en colocatie diensten is het niet verplicht om deze verantwoording af te leggen voor de standaard aantal ip adressen. Daar zorgen wij namelijk voor.

Voorwaarden IPv6 adressen

Omdat IPv6 adressen meer dan voldoende beschikbaar zijn, zijn hier geen strenge voorwaarden aan verbonden. Ter indicatie: iedere m2 aardoppervlak zou over meerdere miljarden ipv6 adressen kunnen beschikken als je de adressen gelijkmatig over de hele aarde gaat verdelen. Standaard krijgt u een range (/64) van een aantal miljarden IP adressen toegewezen. Mocht dat dit niet voldoende zijn, kunnen we ook een /48 toekennen. Bij de aanvraag van een /48 kan eventuele documentatie benodigd zijn.


Eigen range aanvragen?
Wanneer uw aanvraag aan bovengenoemde eis voldoet zullen we de aanvraag aanbieden bij RIPE. RIPE zal uiteindelijk beslissen of de aanvraag akkoord of niet akkoord is. Daarnaast is het mogelijk dat RIPE eventuele specifieke (bedrijfs)gegevens nodig heeft om de aanvraag te kunnen beoordelen. Wij zullen u gedurende het hele proces zo goed mogelijk begeleiden.

Eigen range toegewezen krijgen?
Indien de aanvraag is goedgekeurd krijgt u te horen welke IP range toegewezen is aan uw bedrijf. Deze adressen voegen we vervolgens toe aan de afgenomen dienst en kunt u de IP adressen gaan gebruiken.
Nogmaals: dit geld alleen wanneer u een eigen range wilt aanvragen (IPv4 of IPv6). De colocatie en dedicated diensten krijgen een standaard IP adressen toegewezen en hoeft u niet meer bij RIPE te verantwoorden.

Achteraf meer ips?
Indien u een colocatie of dedicated server afneemt is het mogelijk achteraf zonder problemen extra ip adressen toe te voegen. Mocht u een range op naam hebben, moet u voor meer ips een volgend range aanvragen. Bij beiden gelden bovengenoemde eisen.

Bestaande range verhuizen?
U beschikt momenteel al over een eigen ip range en wilt deze bij ons onderbrengen? Dat is prima mogelijk. Wij kunnen uw bestaande range voor u beheren, omzetten en activeren op het gewenste product. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Voor verdere vragen en bestellen kunt u contact opnemen met InterRacks.